Zelf aanbrengen van Pleinversiering

Het zelf aanbrengen van de Pleinversiering is niet moeilijk, hieronder vindt u de handleiding die u stapsgewijs begeleid naar het duurzaamste en mooiste resultaat.

Belangrijke punten voordat u begint:

Het moet droog weer zijn met een minimale buiten temperatuur van 8ºC ( bij kouder weer zal het materiaal niet voldoende hechten en op den duur los gaan laten).

Propaan gasbrander, zoals gebruikt wordt door dakdekkers met een langer mondstuk en een lange lans.

Stappen

Stap 1:

Maak allereerst de plaats waar de Pleinversiering geplaatst gaat worden heel goed schoon d.m.v. het schoonvegen en krabben van de tegels en de voegen. Daarna gaat u de ondergrond voorverwarmen, zodat het asfalt of de tegels absoluut droog zijn en stof en vet vrij zijn. Het is erg belangrijk om te zorgen voor een schone ondergrond anders wordt het vuil door de brander tussen het gesmolten materiaal geblazen en zal het materiaal op den duur los gaan laten.
Een extra punt is het aanbrengen op nieuwe beton tegels, deze bevatten een soort beschermlaag die eerst met de hoge druk reiniger verwijdert dient te worden, want door deze beschermlaag zal er geen optimale hechting van het Pleinversiering materiaal ontstaan.

Stap 2:

Plaats het materiaal inclusief beschermfolie in de vorm zoals deze moet komen te liggen (zie voorbeeld meegeleverde tekening). Mocht er een stukje van het materiaal afgebroken zijn, dan is dit geen probleem. Pas het weer op de plaats waar het moet komen en tijdens het branden van het materiaal zullen de breuklijnen weer netjes aan elkaar smelten.

Wanneer u alle materiaal stukken op de juiste plek hebt gelegd tekent u met een krijtje een lijn om het figuur en vervolgens legt u alle materiaal delen voorzichtig aan de kant met het folie er nog steeds omheen. Leg de materialen niet zonder folie op elkaar, want dan plakken ze aan elkaar vast en krijgt u dit niet meer los.

 

Stap 3:

Voordat u de Pleinversiering kunt gaan aanbrengen moet u eerst het oppervlak behandelen met een speciale meegeleverde primer. De primer kan eenvoudig aangebracht worden met een verfroller. Breng de primer voldoende aan en ook op de schuine zijden van de betontegels. De primer zorgt voor een optimale hechting van de Pleinversiering. Nadat de primer is aangebracht laat u deze 10 tot 15 minuten drogen alvorens naar stap 4 te gaan.

 

Stap 4:

Nadat de primer voldoende is uitgehard kunt u de afzonderlijke materiaal stukken zonder beschermfolie op haar plaats leggen. Normaal gesproken leg je de materialen met de gladde zijde aan de onderkant, maar bij sommige spelen dienen sommige stukken andersom gelegd worden, dit wijst zichzelf.

 

Stap 5:

Als alle stukken op de juiste plaats zijn neergelegd kan men deze met de gasbrander gaan verhitten, de aanbrengtemperatuur moet ongeveer 180ºC bedragen voor een optimaal resultaat. Beweeg de gasbrander rustig over het materiaal zodat deze gelijkmatig smelt. Houdt de gasbrander niet stil op 1 plek, want dan zal het materiaal verbranden en verkleuren.

Het materiaal moet door en door smelten, vergeet de randen niet om een optimaal resultaat te bewerkstellen. Wanneer het materiaal blinkt kunt u het volgende materiaal stuk gaan verhitten. Mocht het nodig zijn kunt u nog nabranden, maar let op dat u dit pas doet nadat het materiaal is afgekoeld.

 

Let op dat het materiaal voldoende verhit wordt, wanneer dit niet het geval is zal het materiaal niet voldoende uitharden en op een later tijdstip los gaan laten.
Ben niet te bang voor oververhitting, het kan zijn dat de kleurpigmenten iets veranderen, vooral bij de kleur geel. Na het afkoelingsproces zal het materiaal haar originele kleur weer terug krijgen. Tijdens het verhitten is het mogelijk dat er haarscheurtjes in het materiaal ontstaan, dit is een natuurlijk proces en heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.

Mocht een Pleinversiering uit meerder lagen bestaan (bv. stippen, cijfers of letters) dan moet elke laag afzonderlijk van elkaar aangebracht worden.

 

Stap 6:

Wanneer u klaar bent met het aanbrengen van de Pleinversiering is het aan te raden om alle randen nogmaals te controleren of deze goed aan de ondergrond zijn gehecht. Dit is te controleren door met een scherp voorwerp onder de randen van de Pleinversiering proberen te steken. Wanneer op sommige plaatsen de hechting nog niet optimaal is kunt u deze nog nabranden.

Als de Pleinversiering vervolgens goed is afgekoeld is deze klaar voor gebruik.

Let op: Wanneer u Pleinversiering heeft aangeschaft dient u deze binnen 1 jaar aan te brengen. Het materiaal zal na deze tijd haar hechtingswaarde verliezen en dus op den duur los gaan laten.

 

Garantie:

Wanneer u de Pleinversiering aan laat brengen door ons team heeft u 1 jaar garantie op het materiaal en de aanbreng hiervan. Bij het zelf aanbrengen heeft u alleen fabrieksgarantie op het materiaal.